Pszichológiai tanácsadás

Pszichológiai tanácsadás

Alapítványunk 2013 januártól  pszichológus munkatárssal is rendelkezik. Bergyár Judit (okleveles pszichológus, projektív rajztesztek, pszichodráma asszisztens, családterapeuta, integratív hipnoterapeuta) segítségével a még kilátástalannak tűnő helyzetekből is kilábalhatunk. Merj segítséget kérni és elfogadni!

Életünk során többször kerülünk útvesztőbe, megoldhatatlannak tűnő helyzetbe. A legtöbbször sikeresen vesszük az akadályt, és magunk is többé-kevésbé jól tudunk kikerülni ezekből a helyzetekből.

Vannak azonban olyan nehézségek is, amikor saját erőnk kevésnek tűnik a gondok, problémák megoldásához. Úgy gondolom, hogy ezek a krízishelyzetek rendkívüli lehetőségeket hordoznak magukban. Egyrészt, mert utat mutatnak, másrészt mert sikeres megoldásukkal lelki egyensúlyunk helyreáll és önismeretünk is bővül. 

A pszichológiai tanácsadás során együtt keressük meg a kiutat a szorongató helyzetekből. Pszichológusként segítek a belső készségek, képességek tudatosításában és fejlesztésében, a nehézségek hátterének tisztázásában. A foglalkozások segítenek abban, hogy megváltozzon önmagához és a környezetéhez való viszonya, így élete kiegyensúlyozottabbá, örömtelibbé válhasson. Hiszek az egészségben, a pozitív gondolatok erejében, és abban, hogy önmagunk mélyebb megismerése utat nyit a harmonikusabb élet felé.

A pszichológiai tanácsadás általában heti egyszeri találkozást jelent. A találkozások időtartama 50 perc. Az első alkalom egy ismerkedő beszélgetés, az azt követő két-három alkalom pedig egyfajta tájékozódás a probléma jellegéről, cél felállítása, illetve ez az idő szükséges ahhoz is, hogy mindkét félben kibontakozhasson az az érzés, hogy tudunk-e együtt dolgozni. Ekkor fogalmazzuk meg az alkalmazott módszereket is.