Családi életet segítő szolgáltatások

 

Alapítványunk a Közösségi Családi Szolgáltatások Fejlesztése című projekt (TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0188) 2 éves időtartama alatt  nagyon sok tapasztalatot, ismeretet szerzett és létrehozott egy aktív közösséget, akik tréningjeink és klubfoglalkozásaink keretein belül, szakértők bevonásával, egymást segítve kerestek és találtak megoldást a felmerülő problémák, nehézségek megoldására.

A projekt sikeresen lezárult, de a megszerzett ismereteinkre alapozva a tevékenységet fenntartjuk és tovább fejlesztjük.

Azt tapasztaljuk, hogy még a legjobban működő családokban is felmerülnek néha helyzetek, amelyek külső segítséget igényelnek. Sokszor elég egy csoportos beszélgetés, egy rövid tréning a megfelelő témában, de előfordul, hogy szakember (mentálhigiénés, pszichológus, coach, mediátor) bevonására is szükség van, aki rövidebb-hosszabb időn keresztül segíti az új egyensúly kialakítását. Fontos, hogy tisztán lássuk, ha bajban vagyunk, és minél hamarabb megkeressük a megfelelő segítséget, mert van, amit megold az idő, de van, amikor a várakozás csak fokozza az egyébként is nehéz helyzetet.

Aktuális programjainkról a hírekben folyamatosan tájékoztatunk.

A családi élettel, gyermekneveléssel kapcsolatban gyakran jelennek meg cikkek az oldalon, melyeket ITT olvashat.